“Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen opgroeien met het besef dat we goed moeten omgaan met deze aarde. En later ook kunnen leven in een mooi Nederland, vrij van overstromingen door klimaatveranderingen. Daarom draag ik nu mijn steentje bij en heb ik zonnepanelen op mijn dak geplaatst.” Niels

Energie Actief Soest

Energie Actief Soest is een initiatief van inwoners van Soest die op vrijwillige basis mede-inwoners willen helpen hun woning energiezuinig te maken en zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energie. Energie Actief Soest wil inwoners van Soest:

  • mondig te maken met informatie, waar ze wat mee kunnen. Hierbij is de website het hart en wordt regelmatig een Nieuwsbrief verspreid onder ruim 500 emailadressen in Soest. Die stimuleert het websitebezoek.
  • te verleiden tot actie. Hierbij is de inzet om mensen inzicht te geven in nut en noodzaak van bewust omgaan met energie.
  • te ondersteunen bij actie. Dat betekent dat Energie Actief Soest probeert het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor inwoners van Soest om ook echt aan de slag te gaan. Voorbeelden zijn kortingsacties bij doe-het-zelfzaken, ondersteuning bij aankopen en verbinding met lokale ondernemers.

Naar de website van Energie Actief Soest.

Terug naar “Wie zijn wij?”